МКФ домаќин на ЕП за кошаркарки до 16 години 

 

 

Македонската кошаркарска федерација од 17 до 26 август во 2017 година ќе биде домаќин на Европското првенство за кошаркарки до 16 години. Денеска  на Бордот на Европската кошаракарска федерација (ФИБА Европа) одржан во Истанбул е одлучено МКФ да биде домаќин на едно ЕП во младинска конкуренција,  да ја добие организацијата на Европскиот шампионат за кошаркарки до 16 години.Македонската кошаркарска федерација ја доби организацијата на ЕП дивизија Б за кошаркарки до 16 години кое ќе се одржи во Скопје  од 17 до 26 август во 2017 година.На Бордот на ФИБА Европа во Истанбул беа одредени и домаќините на младинските првенства во сите категории.

РАСПОРЕД НА ТУРНИРИТЕ

МАЖИ

М-20 ДИВИЗИЈА А - 15-23 ЈУЛИ - КРИТ - ГРЦИЈА

М-20 ДИВИЗИЈА Б - 14-23 ЈУЛИ - ОРАДЕА - РОМАНИЈА

М-18 ДИВИЗИЈА А - 29.ЈУЛИ-6.АВГУСТ - БРАТИСЛАВА - СЛОВАЧКА

М-18 ДИВИЗИЈА Б - 28.ЈУЛИ-6.АВГУСТ - ТАЛИН - ЕСТОНИЈА

М-18 ДИВИЗИЈА Ц - 4-9.ЈУЛИ - НИКОЗИЈА - КИПАР

М-16 ДИВИЗИЈА А - 11-19. АВГУСТ - ПОДГОРИЦА - ЦРНА ГОРА

М-16 ДИВИЗИЈА Б - 10-19. АВГУСТ - СОФИЈА - БУГАРИЈА

М-16 ДИВИЗИЈА Ц - 23-30. ЈУЛИ - АНДОРА ВЕЛА - АНДОРА

ЖЕНИ

М-20 ДИВИЗИЈА А - 8-16. ЈУЛИ - МАТОСИЊОС - ПОРТУГАЛИЈА

М-20 ДИВИЗИЈА Б - 8-16. ЈУЛИ - ЕЛИЈАТ - ИЗРАЕЛ

М-18 ДИВИЗИЈА А - 5-13. АВГУСТ - ДОПОЛНИТЕЛНО

М-18 ДИВИЗИЈА Б - 4-13. АВГУСТ - ДАБЛИН - ИРСКА

М-18 ДИВИЗИЈА Ц - 4-9. ЈУЛИ - ДОПОЛНИТЕЛНО

М-16 ДИВИЗИЈА А - 4-12. АВГУСТ - БУРЖ - ФРАНЦИЈА

М-16 ДИВИЗИЈА А - 17-26. АВГУСТ - СКОПЈЕ - МАКЕДОНИЈА

М-16 ДИВИЗИЈА Ц - 25-30. ЈУЛИ - ГИБРАЛТАР - ГИБРАЛТАР

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder