Tабела II Лига Мажи
 

ТАБЕЛА ВТОРА ЛИГА МАЖИ

#

екипа

он

поб

пор

кд

кп

кр

бод

1

Куманово 2009

30

25

5

2452

1972

480

55

2

АБА Струмица

30

25

5

2530

2056

474

55

3

Ултимејт Баскет

30

25

5

2583

2071

512

55

4

Гоце Делчев

30

20

10

2337

2141

196

50

5

Кожув

30

20

10

2455

2214

241

50

6

Илинден

30

16

14

2324

2269

55

46

7

Лирија -1

30

17

13

2089

2081

08

46

8

Водњански Лисици

30

15

15

2207

2147

60

45

9

Милениум

30

15

15

2162

1994

168

45

10

Тетекс ТТК

30

15

15

2186

2196

-10

45

11

Гостивар 2009

30

15

15

2063

2107

-44

45

12

Вардар Центар

30

14

16

2215

2389

-174

44

13

Неготино

30

8

22

2134

2402

-268

38

14

Црн Дрим

30

5

25

1768

2264

-496

34

15

Карпош Соколи 2000 -1

30

2

28

1959

2517

-558

31

16

Академија Баскет -13

30

3

27

1131

1597

-486

20

 
*Екипите на Куманово 2009 и АБА Струмица обезбедија пласман во Првата Лига во натпреварувачката сезона 2010/2011

*Екипите на Вардар Центар, Неготино, Црн Дрим, Карпош Соколи 2000 и Академија Баскет испаѓаат од Втора Лига и во натпреварувачката сезона 2010/2011 ќе се натпреваруваат во Трета Лига.
II Лига Распоред и резултати - 1 дел
II Лига Распоред и Резултати - 2 дел


 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder