МВП ИНДЕКС

#

Играч

Клуб

Инд. Вк.

Натпр.

МВП Ин.

1

У. Луковиќ

Куманово

156

4

39,0

2

С. Чупковиќ

Кожув

87

4

21,8

3

Н. Арсиќ

Струмица

83

4

20,8

4

В. Мандиќ

Куманово

80

4

20,0

5

Б. Трајковски

Лирија

78

4

19,5

ПОЕНИ

#

Играч

Клуб

П. Вк.

Натпр.

Просек

1

У. Луковиќ

Куманово

108

4

27,0

2

Б. Трајковски

Лирија

85

4

21,3

3

В. Мандиќ

Куманово

83

4

20,8

4

С. Чупковиќ

Кожув

81

4

20,3

5

Н. Арсиќ

Струмица

67

4

16,8

ВКУПНО СКОКОВИ

#

Играч

Клуб

Ск. Вк.

Натпр.

Просек

1

Б. Трајковски

Лирија

41

4

10,3

2

У. Луковиќ

Куманово

40

4

10,0

3

Б. Џекиќ

Струмица

36

4

9,0

4

Н. Арсиќ

Струмица

29

4

7,3

5

А. Штерјов

Кожув

28

4

7,0

ОФАНЗИВНИ СКОКОВИ

#

Играч

Клуб

Ск. Вк.

Натпр.

Просек

1

У. Луковиќ

Куманово

20

4

5,0

2

А. Штерјов

Кожув

13

4

3,3

3

Б. Трајковски

Лирија

12

4

3,0

4

Б. Џекиќ

Струмица

12

4

3,0

5

Н. Јелесијевиќ

Лирија

9

4

2,3

ДЕФАНЗИВНИ СКОКОВИ

#

Играч

Клуб

Ск. Вк.

Натпр.

Просек

1

Б. Трајковски

Лирија

29

4

7,3

2

Б. Џекиќ

Струмица

24

4

6,0

3

Н. Арсиќ

Струмица

22

4

5,5

4

С. Чупковиќ

Кожув

22

4

5,5

5

У. Луковиќ

Куманово

20

4

5,0

АСИСТЕНЦИИ

#

Играч

Клуб

Ас. Вк.

Натпр.

Просек

1

Д. Караџовски

Кожув

21

4

5,3

2

А. Цветковиќ

МЗТ Скопје

17

4

4,3

3

Г. Самарџиев

Лирија

17

4

4,3

4

И. Мијајловиќ

Кожув

17

4

4,3

5

А. Кук

Струмица

15

4

3,8

БЛОКАДИ

#

Играч

Клуб

Бл. Вк.

Натпр.

Просек

1

У. Луковиќ

Куманово

12

4

3,0

2

Т. Гечевски

МЗТ Скопје

4

4

1,0

3

К. Дејвис

МЗТ Скопје

2

2

1,0

4

Б. Џекиќ

Струмица

3

4

0,8

5

Б. Красиќ

Работнички

2

4

0,5

УКРАДЕНИ ТОПКИ

#

Играч

Клуб

Вкупно

Натпр.

Просек

1

Г. Икониќ

Работнички

8

3

2,7

2

А. Нешовиќ

Лирија

10

4

2,5

3

Н. Врањеш

Куманово

9

4

2,3

4

К. Дејвис

МЗТ Скопје

4

2

2,0

5

А. Цветковиќ

МЗТ Скопје

7

4

1,8

ЗАГУБЕНИ ТОПКИ

#

Играч

Клуб

Вкупно

Натпр.

Просек

1

А. Нешовиќ

Лирија

14

4

3,5

2

Ѓ. Чековски

МЗТ Скопје

14

4

3,5

3

В. Мандиќ

Куманово

13

4

3,3

4

Д. Тасовски

Лирија

12

4

3,0

5

Г. Икониќ

Работнички

9

3

3,0

ШУТ ЗА ЕДЕН ПОЕН (%) *

#

Играч

Клуб

Реал.

Обид

Процент

1

Н. Јелесијевиќ

Лирија

14

15

93,3%

2

А. Нешовиќ

Лирија

16

18

88,9%

3

В. Мандиќ

Куманово

22

25

88,0%

4

С. Чупковиќ

Кожув

12

14

85,7%

5

Ф. Спасев

Струмица

5

6

83,3%

ШУТ ЗА ДВА ПОЕНИ (%) **

#

Играч

Клуб

Реал.

Обид

Процент

1

У. Луковиќ

Куманово

44

62

71,0%

2

С. Синовец

МЗТ Скопје

22

31

71,0%

3

А. Цветковиќ

МЗТ Скопје

14

20

70,0%

4

А. Штерјов

Кожув

25

36

69,4%

5

Д. Кнежевиќ

Работнички

14

22

63,6%

ШУТ ЗА ТРИ ПОЕНИ (%) ***

#

Играч

Клуб

Реал.

Обид

Процент

1

С. Чупковиќ

Кожув

17

31

54,8%

2

А. Цветковиќ

МЗТ Скопје

6

11

54,5%

3

Б. Красиќ

Работнички

7

13

53,8%

4

В. Мандиќ

Куманово

11

22

50,0%

5

Г. Икониќ

Работнички

8

16

50,0%

НАПОМЕНА:

Играчите вклучени во категориите мораат да имаат одиграно минимум 50% од вкупниот

број на натпревари на екипата во лигата. За вклучување во листите за процент на шут важат

и следните критериуми:

* Играчите мораат да бележат по минимум 3 шута во просек по натпревар.

** Играчите мораат да бележат по минимум 5 шута во просек по натпревар.

*** Играчите мораат да бележат по минимум 2 шута во просек по натпревар.

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder