|  Поранешни победници

Поранешни победници на Купот на Македонија во машка конкуренција

Финални натпревари:
(1993, Кочани)  Годел Работнички - Деликатес Кочани  106-84
(1994, Гостивар)  Годел Работнички - МЗТ Скопје  81-49
(1995, Скопје)  Деликатес Кочани - МЗТ Скопје  64-61
(1996, Скопје)  МЗТ Скопје - Годел Работнички  69-64
(1997, Радовиш)  МЗТ Скопје - Тиквеш Кавадарци  92-86
(1998, Кавадарци)  Годел Работнички - Орка Кавадарци  80-78
(1999, Кавадарци)  МЗТ Бос Скопје - Никол Ферт Гостивар  78-73
(2000, Скопје)  МЗТ Скопје - Годел Работнички  68-66
(2001, Охрид)  Никол Ферт Гостивар - Работнички  72-65
(2002, Охрид)  Никол Ферт Гостивар - Фершпед Работнички  88-82
(2003, Скопје)  Фершпед Работнички - МЗТ Скопје  70-68
(2004, Скопје)  Фершпед Работнички - Неметали Огражден  87-73
(2005, Скопје)  Фершпед Работнички - Вардар Осигурување  73-71
(2006, Струмица)  Фершпед Работнички - Вардар Осигурување  80-78
(2007, Битола)  Вардар Осигурување - Струмица 2005  73-66
(2008, Кавадарци)  Фени Индустри - Струмица 2005  86-83
(2009, Охрид)  Амак СП - Свислион Пелистер  77-60
(2010, Виница)  Фени Индустри - Торус  81-67
(2011, Скопје)  Работнички - МЗТ Скопје Аеродром  74-69
(2012, Скопје)  МЗТ Скопје Аеродром - Фени Индустри  84-66
(2013, Скопје)  МЗТ Скопје Аеродром - Куманово  79-71
(2014, Охрид)  МЗТ Скопје Аеродром - Лирија  76-73
(2015, Скопје)  Работнички - Кожув  74-66
(2016,Гевгелија)  МЗТ Скопје Аеродром - Карпош Соколи 68 - 62

Број на освоени трофеи:
Работнички - 9
МЗТ Скопје - 8
Никол Ферт Гостивар - 2
Фени Индустри - 2
Вардар Осигурување - 1
Деликатес Кочани - 1
Амак СП - 1

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder