ТАБЕЛА

-

Втора Л

Позиција

Тим

ОН

Поб

Пор

КД

КП

КР

Бод

1

Гостивар 2015

10

10

0

898

651

247

20

2

Водњански Л.

10

7

3

816

720

96

17

3

Радовиш

10

6

4

844

761

83

16

4

К.Соколи

10

6

4

747

699

48

16

5

ФМП Акад.

10

6

4

777

790

-13

16

6

Шкупи

10

5

5

832

813

19

15

7

Црн Дрим

10

5

5

704

745

-41

15

8

Тетекс

10

4

6

760

820

-60

14

9

Ангели

10

1

9

708

824

-116

11

10

Феникс 2010

10

0

10

647

910

-263

10

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ

-

Втора лига

 

 

Коло

Датум

Домаќин

Резултат

Гостин

1

05.11.16

ФМП Академ.

 95

 92

Радовиш

05.11.16

Гостивар 2015

 93

 67

Кар. Соколи

05.11.16

Шкупи

 100

 79

Ангели

05.11.16

Црн Дрим

 63 

 71

Водњански Л.

05.11.16

Тетекс

76

 61

Феникс 2010

2

12.11.16

Водњански Л.

 94

 73 

Тетекс

12.11.16

Ангели

 63

 74

Црн Дрим

12.11.16

Кар. Соколи

 82

 68

Шкупи

12.11.16

ФМП Академ.

 72

 94

Гостивар 2015

12.11.16

Радовиш

 101

 64

Феникс 2010

3

19.11.16

Гостивар 2015

 101

 66

Радовиш

19.11.16

Шкупи

 84

 92

ФМП Академ.

19.11.16

Црн Дрим

 60

 70

Кар. Соколи

19.11.16

Тетекс

 85

73

Ангели

19.11.16

Феникс 2010

 64

 86

Водњански Л.

4

26.11.16

Радовиш

 92

 84

Водњански Л.

26.11.16

Кар. Соколи

 81

 87

Тетекс

26.11.16

ФМП Академ.

 73

 58

Црн Дрим

26.11.16

Гостивар 2015

 97

 72

Шкупи

26.11.16

Ангели

 86

 57

Феникс 2010

5

03.12.16

Шкупи

 91

78 

Радовиш

03.12.16

Црн Дрим

 64

 72 

Гостивар 2015

03.12.16

Тетекс

 68

 84

ФМП Академ.

03.12.16

Водњански Л.

102 

 71

Ангели

03.12.16

Феникс 2010

 59

 83

Кар. Соколи

6

10.12.16

Радовиш

 83

59 

Ангели

10.12.16

Кар. Соколи

 79

 62

Водњански Л.

10.12.16

Гостивар 2015

 111

63 

Тетекс

10.12.16

Шкупи

 83

85 

Црн Дрим

10.12.16

ФМП Академ.

 92

 66

Феникс 2010

7

17.12.16

Црн Дрим

75/63

 73/63

Радовиш

17.12.16

Тетекс

 64

67 

Шкупи

17.12.16

Водњански Л.

 77

71 

ФМП Академ.

17.12.16

Ангели

 61 

78

Кар. Соколи

17.12.16

Феникс 2010

 52

101 

Гостивар 2015

8

24.12.16

Радовиш

 71

68 

Кар. Соколи

24.12.16

ФМП Академ.

 86

62 

Ангели

24.12.16

Гостивар 2015

 83

71 

Водњански Л.

24.12.16

Црн Дрим

 84

80 

Тетекс

24.12.16

Шкупи

 109

72 

Феникс 2010

9

11.02.17

Тетекс

 71

91 

Радовиш

11.02.17

Водњански Л.

 87

66 

Шкупи

11.02.17

Ангели

 57

67 

Гостивар 2015

11.02.17

Кар. Соколи

 72

59 

ФМП Академ.

11.02.17

Феникс 2010

 78

83

Црн Дрим

Коло

Датум

Домаќин

Резултат

Гостин

10

25.02.17

Радовиш

 97

53 

ФМП Академ.

25.02.17

Кар. Соколи

 67

79 

Гостивар 2015

25.02.17

Ангели

 77

92 

Шкупи

25.02.17

Водњански Л.

 82

58 

Црн Дрим

25.02.17

Феникс 2010

 74

93 

Тетекс

11

04.03.17

Тетекс

 

 

Водњански Л.

04.03.17

Црн Дрим

 

 

Ангели

04.03.17

Шкупи

 

 

Кар. Соколи

04.03.17

Гостивар 2015

 

 

ФМП Академ.

04.03.17

Феникс 2010

 

 

Радовиш

12

11.03.17

Радовиш

 

 

Гостивар 2015

11.03.17

ФМП Академ.

 

 

Шкупи

11.03.17

Кар. Соколи

 

 

Црн Дрим

11.03.17

Ангели

 

 

Тетекс

11.03.17

Водњански Л.

 

 

Феникс 2010

13

18.03.17

Водњански Л.

 

 

Радовиш

18.03.17

Тетекс

 

 

Кар. Соколи

18.03.17

Црн Дрим

 

 

ФМП Академ.

18.03.17

Шкупи

 

 

Гостивар 2015

18.03.17

Феникс 2010

 

 

Ангели

14

25.03.17

Радовиш

 

 

Шкупи

25.03.17

Гостивар 2015

 

 

Црн Дрим

25.03.17

ФМП Академ.

 

 

Тетекс

25.03.17

Ангели

 

 

Водњански Л.

25.03.17

Кар. Соколи

 

 

Феникс 2010

15

01.04.17

Ангели

 

 

Радовиш

01.04.17

Водњански Л.

 

 

Кар. Соколи

01.04.17

Тетекс

 

 

Гостивар 2015

01.04.17

Црн Дрим

 

 

Шкупи

01.04.17

Феникс 2010

 

 

ФМП Академ.

16

08.04.17

Радовиш

 

 

Црн Дрим

08.04.17

Шкупи

 

 

Тетекс

08.04.17

ФМП Академ.

 

 

Водњански Л.

08.04.17

Кар. Соколи

 

 

Ангели

08.04.17

Гостивар 2015

 

 

Феникс 2010

17

15.04.17

Кар. Соколи

 

 

Радовиш

15.04.17

Ангели

 

 

ФМП Академ.

15.04.17

Водњански Л.

 

 

Гостивар 2015

15.04.17

Тетекс

 

 

Црн Дрим

15.04.17

Феникс 2010

 

 

Шкупи

18

22.04.17

Радовиш

 

 

Тетекс

22.04.17

Шкупи

 

 

Водњански Л.

22.04.17

Гостивар 2015

 

 

Ангели

22.04.17

ФМП Академ.

 

 

Кар. Соколи

22.04.17

Црн Дрим

 

 

Феникс 2010


ТАБЕЛА

-

ВТОРА ЛИГА

Позиција

Тим

ОН

Поб

Пор

КД

КП

КР

Бод

1

Гостивар 2015

2

2

0

187

139

48

4

2

Водњански Л.

2

2

0

165

136

29

4

3

Радовиш

2

1

1

193

159

34

3

4

Шкупи

2

1

1

168

161

7

3

5

Црн Дрим

2

1

1

137

134

3

3

6

Тетекс

2

1

1

149

155

-6

3

7

К.Соколи

2

1

1

149

161

-12

3

8

ФМП Акад.

2

1

1

167

186

-19

3

9

Ангели

2

0

2

142

174

-32

2

10

Феникс 2010

2

0

2

125

177

-52

2

Архива

Сезона 2015/16
Сезона 2014/15
Сезона 2013/14
Сезона 2012/13
Сезона 2011/12
Сезона 2010/11
Сезона 2009/10 

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder