ТРЕТА ЛИтретерГА МАЖИ – СЕЗОНА 2015/16

ТАБЕЛА -ТРЕТА ЛИГА

#

Екипа

он

поб

пор

кд

кп

кр

бод

1

Карпош Соколи

16

13

3

1280

1034

246

29

2

Црн Дрим

16

12

4

1205

1109

96

28

3

Михајловски

16

7

9

1072

1027

45

23

4

Дино Баскет

15

4

11

974

1067

-93

18

5

Феникс 2010

15

3

12

850

1144

-294

18


Екипата на Карпош Соколи го освои првото место во Третата лига- мажи и во следната натпреварувачка сезона (2016/2017) ќе се натпреварува во повисок ранг, во Втората лига - мажи. 
 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

1 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Феникс 2010

Дино Баскет

17.10.15

73-66

Карпош Соколи 2000

Михајловски

17.10.15

73-64

Црн Дрим

17.10.15

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

2 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Црн Дрим

Феникс 2010

24.10.15

88-53

Дино Баскет

Карпош Соколи 2000

24.10.15

61-79

Михајловски

24.10.15

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

3 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Михајловски

Црн Дрим

31.10.15

71-80

Карпош Соколи 2000

Феникс 2010

31.10.15

76-47

Дино Баскет

31.10.15

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

4 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Црн Дрим

Карпош Соколи 2000

07.11.15

69-68

Дино Баскет

Михајловски

07.11.15

67-70

Феникс 2010

07.11.15

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

5 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Дино Баскет

Црн Дрим

14.11.15

87-75

Михајловски

Феникс 2010

14.11.15

77-39

Карпош Соколи 2000

14.11.15

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА СЕЗОНА 2015/16

6 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Дино Баскет

Феникс 2010

21.11.15

64-45

Михајловски

Карпош Соколи 2000

21.11.15

58-64

Црн Дрим

21.11.15

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА СЕЗОНА 2015/16

7 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Феникс 2010

Црн Дрим

28.11.15

85-79

Карпош Соколи 2000

Дино Баскет

28.11.15

79-65

Михајловски

28.11.15

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА СЕЗОНА 2015/16

8 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Црн Дрим

Михајловски

05.12.15

79-66

Феникс 2010

Карпош Соколи 2000

05.12.15

79-77

Дино Баскет

05.12.15

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

9 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Карпош Соколи 2000

Црн Дрим

12.12.15

77-70

Михајловски

Дино Баскет

12.12.15

71-56

Феникс 2010

12.12.15

Слободен

 

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

10 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Црн Дрим

Дино Баскет

19.12.15

62-45

Феникс 2010

Михајловски

19.12.15

47-73

Карпош Соколи 2000

19.12.15

Слободен


ТРЕТ ДЕЛ
 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

Трет дел-1 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Дино Баскет

Црн Дрим

06.02.16

64-68

Михајловски

Феникс 2010

06.02.16

71-55

Карпош Соколи 2000

06.02.16

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

2 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Карпош Соколи 2000

Дино Баскет

13.02.16

96-62

Црн Дрим

Михајловски

13.02.16

69-67

Феникс 2010

13.02.16

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

3 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Феникс 2010

Карпош Соколи 2000

27.02.16

45-66

Михајловски

Дино Баскет

27.02.16

72-54

Црн Дрим

27.02.16

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

4 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Карпош Соколи 2000

Михајловски

05.03.16

 94-67

Црн Дрим

Феникс 2010

05.03.16

95-67

Дино Баскет

05.03.16

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

5 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Црн Дрим

Карпош Соколи 2000

12.03.16

87-81

Феникс 2010

Дино Баскет

12.03.16

48-75

Михајловски

12.03.16

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА СЕЗОНА 2015/16

Четврт дел -6 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Црн Дрим

Дино Баскет

19.03.16

71-63

Феникс 2010

Михајловски

19.03.16

44-73

Карпош Соколи 2000

19.03.16

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА СЕЗОНА 2015/16

7 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Дино Баскет

Карпош Соколи 2000

26.03.16

79-101

Михајловски

Црн Дрим

26.03.16

61-64

Феникс 2010

26.03.16

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА СЕЗОНА 2015/16

8 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Карпош Соколи 2000

Феникс 2010

02.04.16

85-57

Дино Баскет

Михајловски

02.04.16

66-57

Црн Дрим

02.04.16

Слободен

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

9 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Михајловски

Карпош Соколи 2000

09.04.16

54-76

Феникс 2010

Црн Дрим

09.04.16

66-79

Дино Баскет

09.04.16

Слободен

 

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/16

10 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Карпош Соколи 2000

Црн Дрим

16.04.16

88-70

Дино Баскет

Феникс 2010

16.04.16

Михајловски

16.04.16

Слободен

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder