Шампиони во Младински лиги сезона 2014/15

-М-20 Мажи (Генерација 1995) - МЗТ Скопје А.
-М-18 Мажи (Генерација 1997) - Вардар
-М-16 Мажи (Генерација 1999) - МЗТ Скопје
-М-15 (Генерација 2000) - Феникс 2010
-М-14 (Генерација 2001) - Феникс 2010
-М-13 (Генерација 2002) - Јуниор
-М-12 (Генерација 2003) - Феникс 2010
 

-М-18 Жени (Генерација 1997) - Струга
-М-16 Жени (Генерација 1999/00) Јуниор 

ФИНАЛНА ФАЗА

М-20 (Ген 1995) - Фајнл 4

М-18 (Ген 1997) - Плејоф

М-16 (Ген 1999) - Плејоф

М-15 (Ген 2000) - Плејоф

M-14 (Ген 2001) - Плејоф

М-13 (Ген 2002) - Плејоф

M-12 (Ген 2003) - Плејоф

 

ВТОРА ФАЗА

М-18 (Ген 97/98) - Суперлига
M-18 (97/98) Б-лига - Група А
M-18 (97/98) Б-лига - Група Б
M-18 (97/98) Б-лига - Група В

М-16 (Ген 1999) - Суперлига
М-16 (Ген 1999) Б-лига - Група А
М-16 (Ген 1999) Б-лига - Група Б

 

ПРВА ФАЗА

М-20 (Ген 95/96)

М-18 (Ген 97/98) - Група А
М-18 (Ген 97/98) - Група Б
М-18 (Ген 97/98) - Група В
М-18 (Ген 97/98) - Група Г
М-18 (Ген 97/98) - Група Д

М-16 (Ген 1999) - Група А
М-16 (Ген 1999) - Група Б
М-16 (Ген 1999) - Група В
М-16 (Ген 1999) - Група Г
М-16 (Ген 1999) - Група Д

М-15 (Ген 2000) - Група А
М-15 (Ген 2000) - Група Б

М-14 (Ген 2001) - Група А
М-14 (Ген 2001) - Група Б
М-14 (Ген 2001) - Група В
М-14 (Ген 2001) - Група Г

М-13 (Ген 2002)

М-12 (Ген 03/04) - Група А
М-12 (Ген 03/04) - Група Б

ВТОРА ФАЗА

M-16 Ж (Ген. 99/00) - Плејоф

 

ПРВА ФАЗА

М-18 Ж (Ген. 97/98)

М-16 Ж (Ген. 99/00)

М-14 Ж (Ген. 01/02)


 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder