РВА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2015/16

ТАБЕЛА

#

Екипа

он

пн

зн

кз

кп

кр

бод

1

МЗТ Скопје А.

28

24

4

2326

1888

438

52

2

Карпош Соколи

28

21

7

2441

2035

406

49

3

Куманово

28

20

8

2388

2152

236

48

4

Фени Индустри

28

18

10

2278

2088

190

46

5

Кожув

28

13

15

2034

2064

-30

41

6

Работнички

28

11

17

2115

2165

-50

39

7

Струмица

28

5

23

1879

2367

-488

33

8

Бест

28

0

28

1865

2537

-672

28

 
ПЛЕЈ ОФ 2015/2016

фИНАЛЕ
МЗТ Скопје А. - Куманово 3-1
МЗТ Скопје Аеродром шампион на Македонија во натпреварувачката сезона 2015/2016.
 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

ПЛЕЈ ОФ  финале до три победи

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А. 

Куманово

18.05.16

18:00

МРТ

84-87

Куманово  

МЗТ Скопје А. 

21.05.16

19:30

МРТ

75-82

МЗТ Скопје А. 

Куманово

24.05.16

19:00

МРТ

91-73

Куманово  

МЗТ Скопје А. 

27.05.16

19:00

МРТ

88-90

МЗТ Скопје А. 

Куманово

29.05.16

 

1/2ФИНАЛЕ ДО ТРИ ПОБЕДИ

МЗТ СКОПЈЕ А. - ФЕНИ И. (3-0)

КАРПОШ С. -  КУМАНОВО  (2-3) 

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

ПЛЕЈ ОФ 1/2 финале до три победи

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Фени Индустри

06.05.16 19:00 Stream

95-64

Фени Индустри

МЗТ Скопје А.

08.05.16 19:30 Stream

87-91

МЗТ Скопје А.

Фени Индустри

10.05.16 19:00 Stream

100-77

Фени Индустри

МЗТ Скопје А.

МЗТ Скопје А.

Фени Индустри

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

ПЛЕЈ ОФ 1/2 финале до три победи

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Карпош С.

Куманово

06.05.16 19:00

МРТ

97-91

Куманово

Карпош С.

08.05.16 19:30

МРТ

66-63

Карпош С.

Куманово

10.05.16 19:00

МРТ

74-65

Куманово

Карпош С.

13.05.16 19:00

МРТ

73-57

Карпош С.

Куманово

15.05.16 19:00

МРТ

73-84

 

1/4  ФИНАЛЕ ДО ТРИ ПОБЕДИ

ФЕНИ И. - КОЖУВ (3-1)

КУМАНОВО - РАБОТНИЧКИ (3-1)

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

ПЛЕЈ ОФ 1/4 финале до три победи

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Фени Индустри

Кожув

26.04.16

18:00

(2-0)МРТ

100-96

Кожув

Фени Индустри

29.04.16

19:00

(2-1)

91-79

Фени Инд. (3-1)

Кожув

03.05.16

18:00

82-69

Кожув

Фени Индустри

06.05.16

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

ПЛЕЈ ОФ 1/4 финале до три победи

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Куманово

Работнички

26.04.16

19:00

Stream

82-85

Работнички

Куманово

29.04.16

19:00

МРТ

60-77

Куманово (3-1)

Работнички

03.05.16

19:00

100-94

Работнички

Куманово

06.05.16


ПРВА ЛИГА СЕЗОНА 2015/16 РАСПОРЕД И РЕЗУЛТАТИ

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

1 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Кожув

Работнички

10.10.15

19:00

88-67

Карпош Соколи

Бест

10.10.15

19:00

Stream

113-62

Фени Индустри

Куманово

13.10.15

20:00

   МРТ

96-81

МЗТ Скопје А.

Струмица

11.10.15

19:00

Stream

100-48

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

2 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

Бест

17.10.15

17:00

Stream

84-46

Кожув

Фени Индустри

17.10.15

19:00

46-61

Струмица

Карпош Соколи

17.10.15

18:00

55-79

Куманово

МЗТ Скопје А.

21.10.15

20:00

МРТ

74-72

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

3 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Фени Индустри

Работнички

24.10.15

19:00

79-82

Бест

Струмица

27.10.15

20:00

МРТ

68-91

МЗТ Скопје А.

Кожув

28.10.15

19:00

Stream

72-66

Карпош Соколи

Куманово

24.10.15

19:30

Stream

90-83

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

4 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

Струмица

31.10.15

17:00

Stream

88-68

Фени Индустри

МЗТ Скопје А.

04.11.15

18:00

Stream

76-93

Куманово

Бест

31.10.15

19:00

88-74

Кожув

Карпош Соколи

03.11.15

20:00

мтв

81-92

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

5 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Работнички

12.11.15

19:00

Stream

90-85

Струмица

Куманово

07.11.15

18:00

101-93

Карпош Соколи

Фени Индустри

08.11.15

17:00

Stream

80-65

Бест

Кожув

07.11.15

19:00

82-85

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА  2015/2016

6 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

Куманово

15.11.15

17:00

Stream

64-82

МЗТ Скопје А.

Карпош Соколи

18.11.15

18:30

мтв

76-72

Кожув

Струмица

15.11.15

18:00

77-58

Фени Индустри

Бест

14.11.15

18:00

102-63

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

7 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Карпош Соколи

Работнички

22.11.15

20:00

Stream

87-64

Куманово

Кожув

21.11.15

17:00

80-83

Бест

МЗТ Скопје А.

25.11.15

19:00

81-109

Струмица

Фени Индустри

24.11.15

20:00

мтв

53-85
 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

8 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

Кожув

30.11.15

19:00

Stream

61-62

Бест

Карпош Соколи

28.11.15

19:00

78-96

Куманово

Фени Индустри

28.11.15

19:00

Stream

85-76

Струмица

МЗТ Скопје А.

15.12.15

18:00

67-86

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

9 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бест

Работнички

05.12.15

19:00

56-80

Фени Индустри

Кожув

06.12.15

18:00

86-67

Карпош Соколи

Струмица

06.12.15

19:00

Stream

87-68

МЗТ Скопје А.

Куманово

09.12.15

18:00

92-68

-

-

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

10 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

Фени Индустри

12.12.15

17:00

Stream

59-76

Струмица

Бест

12.12.15

18:00

101-72

Кожув

МЗТ Скопје

03.12.15

19:00

мтв

59-68

Куманово

Карпош Соколи

13.12.15

19:00

Stream

93-80

 

 

 

 

 

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

11 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Струмица

Работнички

20.12.15

18:00

56-79

МЗТ Скопје

Фени Индустри

13.01.16

18:00

Stream

79-71

Бест

Куманово

19.12.15

17:00

83-93

Карпош Соколи

Кожув

20.12.15

19:00

92-73

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

12 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

МЗТ Скопје А.

30.12.15

16:00

мтв

75-86

Куманово

Струмица

25.12.15

19:00

94-53

Фени Индустри

Карпош Соколи

26.12.15

18:00

Stream

80-86

Кожув

Бест

23.12.15

19:00

82-69


 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

13 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Куманово

Работнички

16.01.16

19:00

Stream

83-67

Карпош Соколи

МЗТ Скопје А.

20.01.16

18:00

мтв

63-72

Струмица

Кожув

16.01.16

18:00

65-81

Бест

Фени Индустри

17.01.16

19:00

82-86

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

14 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

Карпош Соколи

26.01.16

19:00

69-80

Кожув

Куманово

23.01.16

19:00

73-80

МЗТ Скопје А.

Бест

27.01.16

18:00

113-70

Фени Индустри

Струмица

23.01.16

18:00

84-66


ВТОР ДЕЛ

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

15 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бест

МЗТ Скопје А.

04.02.16

18:00

50-104

Карпош Соколи

Струмица

30.01.16

19:00

104-62

Работнички

Куманово

30.01.16

17:00

  Stream

76-87

Фени Индустри

Кожув

30.01.16

18:00

78-56

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

16 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Струмица

10.02.16

18:00

94-56

Бест

Работнички

07.02.16

18:00

62-78

Кожув

Карпош Соколи

06.02.16

19:00

Stream

60-71

Куманово

Фени Индустри

05.02.16

19:00

Stream

82-74

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

17 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

МЗТ Скопје А.

16.02.16

19:00

МРТ

74-71

Струмица

Кожув

13.02.16

18:00

74-90

Фени Индустри

Бест

13.02.16

18:00

93-74

Карпош Соколи

Куманово

14.02.16

20:00

Stream

90-94

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

18 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Кожув

11.03.16

19:00

74-48

Работнички

Фени Индустри

27.02.16

17:00

66-75

Куманово

Струмица

27.02.16

19:00

79-53

Бест

Карпош Соколи

27.02.16

18:00

64-91

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

19 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Фени Индустри

МЗТ Скопје А.

09.03.16

18:00

88-96

Кожув

Куманово

05.03.16

19:00

79-69

Карпош Соколи

Работнички

06.03.16

20:00

Stream

83-72

Струмица

Бест

05.03.16

18:00

75-71

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА  2015/2016

20 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Куманово

15.03.16

20:00

МРТ

79-71

Фени Индустри

Карпош Соколи

13.03.16

18:00

Stream

88-76

Бест

Кожув

13.03.16

18:00

65-76

Работнички

Струмица

12.03.16

17:00

85-61

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

21 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Карпош Соколи

МЗТ Скопје А.

20.03.16

20:00

63-71

Куманово

Бест

19.03.16

19:00

115-73

Струмица

Фени Индустри

19.03.16

18:00

65-87

Кожув

Работнички

19.03.16

19:00

75-81
 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

22 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Бест

25.03.16

18:00

89-51

Струмица

Карпош Соколи

26.03.16

18:00

71-115

Куманово

Работнички

26.03.16

19:00

Stream

98-67

Кожув

Фени Индустри

25.03.16

19:30

Stream

72-87

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

23 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Струмица

МЗТ Скопје А.

02.04.16

18:00

66-79

Работнички

Бест

01.04.16

19:00

90-88

Карпош Соколи

Кожув

02.04.16

17:00

Stream

104-74

Фени Индустри

Куманово

02.04.16

18:00

86-83

-

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

24 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје A.

Работнички

05.04.16

19:00

МРТ

81-71

Кожув

Струмица

06.04.16

19:00

87-57

Бест

Фени Индустри

05.04.16

19:00

63-81

Куманово

Карпош Соколи

06.04.16

19:00

Stream

94-88

 

 

 

 

 

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

25 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Кожув

МЗТ Скопје А.

09.04.16

19:00

Stream

54-61

Фени Индустри

Работнички

09.04.16

17:00

108-93

Струмица

Куманово

09.04.16

18:00

70-80

Карпош Соколи

Бест

09.04.16

19:00

86-48

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

26 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Фени Индустри

16.04.16

19:00

Stream

81-58

Куманово

Кожув

16.04.16

19:00

86-80

Работнички

Карпош Соколи

16.04.16

18:00

80-98

Бест

Струмица

16.04.16

17:00

58-89


 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

27 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Куманово

МЗТ Скопје А.

20.04.16

19:00 Stream

80-70

Карпош Соколи

Фени Индустри

20.04.16

18:00

МРТ

92-70

Кожув

Бест

20.04.16

19:00

84-49

Струмица

Работнички

20.04.16

18:00

63-83

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

28 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Карпош Соколи

24.04.16

18:00

Stream

68-83

Бест

Куманово

23.04.16

19:00

63-93

Фени Индустри

Струмица

22.04.16

18:00

82-67

Работнички

Кожув

23.04.16

18:00

Stream

75-76

 

ТОП-5 КУМУЛАТИВНА СТАТИСТИКА ПРВА ЛИГА 2015/2016

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder