Чисти 3-0 во финалето против Бадел
Нашиот најтрофеен клуб ја потврди доминацијата во женската Прва лига. Со победа од 64-47, Вигор го совлада Бадел со 3-0 во финалната серија и додаде 19-ти пехар во витрините, заедно со десетте од Купот на Македонија. Славица Димовска избрана за МВП на првенството.

ПЛЕЈОФ ПРВА ЛИГА ЖЕНИ
СЕЗОНА 2011/12

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – ПЛЕЈОФ 2011/12 (до две победи)

Полуфинале 1.коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Вигор Скопје

Клубски Делчево

26.04.12

20:00

(1-0)

74-41

Бадел

Кросиг

26.04.12

18:00

(2-0)

82-74

 
 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – ПЛЕЈОФ 2011/12 (до две победи)

Полуфинале 2.коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Клубски

Вигор Скопје

29.04.12

18:00

(0-2)

59-92

 
 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – ПЛЕЈОФ 2011/12 (до три победи)

Финале 1.коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Вигор Скопје

Бадел

06.05.12

18:00

(2-0)

88-57

 
 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – ПЛЕЈОФ 2011/12 (до три победи)

Финале 2.коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бадел

Вигор Скопје

08.05.12

19:00

(0-2)

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – ПЛЕЈОФ 2011/12 (до три победи)

Финале 3.коло (ако е потребно)

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Вигор Скопје

Бадел

12.05.12

 


ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – ПЛЕЈОФ 2011/12 (до три победи)

Финале 4.коло (ако е потребно)

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бадел

Вигор Скопје

16.05.12

Регуларен дел од сезона 2011/12
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder