ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

ТАБЕЛА

#

Екипа

он

поб

пор

кд

кп

кр

бод

1

Крива Паланка

14

11

3

1138

1012

+126

25

2

Т-Баскет

14

10

4

1028

907

+121

24

3

Пинк Пантери

13

11

2

1013

924

+89

24

4

Пробаскет

13

7

6

929

905

+24

20

5

НБА Чаир

11

6

5

916

804

+112

17

6

Радовиш

13

2

11

924

1168

-244

15

7

Црн Дрим

12

2

10

828

912

-84

14

8

Феникс 2010

12

2

10

785

929

-144

14

Напомена: КК Работнички се натпреваруваше во првиот дел од сезоната надвор од конкуренција. Резултатите на КК Работнички не се земаат во предвид.

** КК Крива Паланка, КК Т-Баскет и КК Пинк Пантери обезбедија пласман во Втората Лига за натпреварувачката сезона 2013/14

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

1 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Пинк Пантери

Пробаскет

21.10.2012

18.30

83-67

Радовиш

Феникс 2010

20.10.2012

15.00

64-48

Работнички

НБА Чаир

21.10.2012

13.00

95-89

Крива Паланка

Т-Баскет

21.10.2012

14.15

80-77

Слободен – Црн Дрим

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

2 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

НБА Чаир

Крива Паланка

27.10.2012

17.30

55-53

Феникс 2010

Работнички

01.11.2012

20.15

68-88

Пробаскет

Радовиш

28.10.2012

14.00

85-75

Црн Дрим

Пинк Пантери

27.10.2012

16.30

64-77

Слободен – Т-Баскет

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

3 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Радовиш

Црн Дрим

03.11.2012

17.00

89-87

Работнички

Пробаскет

03.11.2012

14.00

77-86

Крива Паланка

Феникс 2010

04.11.2012

15.00

88-72

Т-Баскет

НБА Чаир

04.11.2012

13.00

82-75

Слободен – Пинк Пантери

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

4 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Феникс 2010

Т-Баскет

11.11.2012

12.00

53-72

Пробаскет

Крива Паланка

10.11.2012

14.00

80-83

Црн Дрим

Работнички

14.11.2012

19.30

87-58

Пинк Пантери

Радовиш

11.11.2012

16.30

99-77

Слободен – НБА Чаир

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

5 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

Пинк Пантери

18.11.2012

12.00

81-84

Крива Паланка

Црн Дрим

21.11.2012

14.00

85-67

Т-Баскет

Пробаскет

18.11.2012

12.00

65-54

НБА Чаир

Феникс 2010

22.11.2012

14.00

103-55

Слободен – Радовиш

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

6 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Пробаскет

НБА Чаир

 

82-72

Црн Дрим

Т-Баскет

24.11.2012

17.00

63-74

Пинк Пантери

Крива Паланка

24.11.2012

18.30

102-76

Радовиш

Работнички

08.12.2012

17.00

57-120

Слободен – Феникс 2010

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

7 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Крива Паланка

Радовиш

01.12.2012

90-62

Т-Баскет

Пинк Пантери

01.12.2012

50-51

НБА Чаир

Црн Дрим

01.12.2012

88-71

Феникс 2010

Пробаскет

01.12.2012

54-64

Слободен – Работнички

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

8 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Црн Дрим

Феникс 2010

06.12.2012

17.00

77-62

Пинк Пантери

НБА Чаир

08.12.2012

13.30

90-81

Радовиш

Т-Баскет

23.11.2012

17.00

72-86

Работнички

Крива Паланка

09.12.2012

15.00

106-42

Слободен – Пробаскет

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

9 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Т-Баскет

Работнички

17.02.2013

12.00

 

НБА Чаир

Радовиш

16.02.2013

17.00

128-59

Феникс 2010

Пинк Пантери

16.02.2013

18.30

70-83

Пробаскет

Црн Дрим

17.02.2013

14.00

71-62

Слободен – Крива Паланка

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

10 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Пробаскет

Пинк Пантери

24.02.2013

18.00

53-66

Феникс 2010

Радовиш

23.02.2013

16.30

92-74

НБА Чаир

 

Т-Баскет

Крива Паланка

24.02.2013

13.00

82-75

Слободен – Црн Дрим

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

11 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Крива Паланка

НБА Чаир

19.03.2013

15.00

92-74

Феникс 2010

Радовиш

Пробаскет

02.03.2013

17.00

47-84

Пинк Пантери

Црн Дрим

06.03.2013

15.00

76-58

Слободен – Т-Баскет

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

12 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Црн Дрим

Радовиш

10.03.2013

14.30

96-85

Пробаскет

Феникс 2010

Крива Паланка

09.03.2013

14.00

69-81

НБА Чаир

Т-Баскет

68-62

Слободен – Пинк Пантери

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

13 коло

домаќин

гостин

Датум

час

инфо

рез

Т-Баскет

Феникс 2010

17.03.2013

16.00

87-79

Крива Паланка

Пробаскет

16.03.2013

13.00

71-67

 

Црн Дрим

Радовиш

Пинк Пантери

16.03.2013

13.00

83-92

Слободен – НБА Чаир

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

14 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Пинк Пантери

Црн Дрим

Крива Паланка

27.03.2013

19.00

79-89

Пробаскет

Т-Баскет

23.03.2013

14.00

58-78

Феникс 2010

НБА Чаир

 

Слободен – Радовиш

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

15 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

НБА Чаир

Пробаскет

30.03.2013

74-82

Т-Баскет

Црн Дрим

04.04.2013

60-50

Крива Паланка

Пинк Пантери

30.03.2013

87-55

 

Радовиш

Слободен – Феникс 2010

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

16 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Радовиш

Крива Паланка

06.04.2013

71-88

Пинк Пантери

Т-Баскет

06.04.2013

63-60

Црн Дрим

НБА Чаир

06.04.2013

Пробаскет

Феникс 2010

06.04.2013

82-75

 

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

17 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Феникс 2010

Црн Дрим

13.04.2013

56-54

НБА Чаир

Пинк Пантери

13.04.2013

98-76

Т-Баскет

Радовиш

13.04.2013

93-66

Крива Паланка

 

Слободен – Пробаскет

 

ТРЕТА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2012/13

18 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

 

Т-Баскет

Радовиш

НБА Чаир

20.04.2013

18.00

Пинк Пантери

Феникс 2010

21.04.2013

16.00

Црн Дрим

Пробаскет

20.04.2013

13.15

Слободен – Крива Паланка

 

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder