ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – ПЛЕЈОФ 2012/13

ФИНАЛЕ (до три победи)

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Вигор Скопје

Кросиг

04.05.2013

16.00

(1-0)

56-55

Кросиг

Вигор Скопје

08.05.2013

18.00

(1-1)

50-45

Вигор Скопје

Кросиг

12.05.2013

16.00

(1-2)

49-51

Кросиг

Вигор Скопје

15.05.2013

17.30

(3-1)

58-41

 

 

ЖКК КРОСИГ Е ШАМПИОН ВО СЕНИОРСКО ПРВЕНСТВО ЖЕНИ ЗА СЕЗОНА 2012/13

 
 
 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – ПЛЕЈОФ 2012/13

Полуфинале (до две победи)

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Вигор Скопје

Бадел 1862

21.04.2013

16.00

(2-0)

89-69

 

 

 

Вигор Скопје се пласираше во финалето (2-0)


ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – ПЛЕЈОФ 2012/13

Полуфинале (до две победи)

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Клубски

Кросиг

24.04.2013

20.00

(1-0)

62-58

Кросиг

Клубски

27.04.2013

17.30

(1-1)

67-49

Клубски

Кросиг

01.05.2013

18.00

(1-2)

52-66

 

 

 

Кросиг се пласираше во финалето (2-1)
ПРВА ЛИГА ЖЕНИ - СЕЗОНА 2012/13
РЕГУЛАРЕН ДЕЛ ОД СЕЗОНАТА
 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

ТАБЕЛА

#

Екипа

он

поб

пор

кд

кп

кр

бод

1

Вигор Скопје

14

12

2

1076

639

+437

26

2

Клубски

14

12

2

1049

650

+399

26

3

Кросиг

14

12

2

1018

641

+377

26

4

Бадел 1862

14

7

7

920

696

+224

21

5

Вардар Младинец

14

6

8

704

843

-139

20

6

Пелистер

14

4

10

595

889

-294

18

7

Струга 2009

14

3

11

535

836

-301

16

8

Ваис Профил

14

0

14

452

1155

-703

14


Поради ист број на бодови на Вигор Скопје, Клубски и Кросиг, конечното рангирање е одредено според резултатите и кош-разликата во меѓусебните дуели на овие три екипи.
 
 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

1 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Ваис Профил

Бадел 1862

20.10.2012

15.00

25-79

Струга 2009

Вигор Скопје

21.10.2012

15.00

32-71

Пелистер

Вардар Младинец

21.10.2012

12.00

77-26

Кросиг

Клубски

20.10.2012

18.30

74-72

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

2 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бадел 1862

Вигор Скопје

31.10.2012

20.30

49-64

Ваис Профил

Пелистер

27.10.2012

12.00

36-41

Клубски

Струга 2009

27.10.2012

17.00

85-29

Вардар Младинец

Кросиг

28.10.2012

14.30

39-90

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

3 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Пелистер

Бадел 1862

04.11.2012

12.00

41-75

Вигор Скопје

Клубски

04.11.2012

16.00

Stream

78-71

Кросиг

Ваис Профил

04.11.2012

12.30

75-23

Струга 2009

Вардар Младинец

04.11.2012

15.30

51-71

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

4 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бадел 1862

Клубски

11.11.2012

14.00

Stream

64-80

Пелистер

Кросиг

11.11.2012

12.00

35-75

Вардар Младинец

Вигор Скопје

11.11.2012

11.00

32-78

Ваис Профил

Струга 2009

10.11.2012

12.00

37-67

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

5 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Кросиг

Бадел 1862

18.11.2012

13.30

Stream

71-63

Клубски

Вардар Младинец

18.11.2012

16.00

81-50

Струга 2009

Пелистер

17.11.2012

11.30

43-41

Вигор Скопје

Ваис Профил

17.11.2012

13.00

120-30

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

6 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бадел 1862

Вардар Младинец

28.11.2012

20.00

58-41

Кросиг

Струга 2009

25.11.2012

15.30

50-23

Ваис Профил

Клубски

24.11.2012

12.00

29-100

Пелистер

Вигор Скопје

25.11.2012

13.00

27-83

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

7 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Струга 2009

Бадел 1862

02.12.2012

14.30

38-94

Вардар Младинец

Ваис Профил

05.12.2012

20.00

82-33

Вигор Скопје

Кросиг

01.12.2012

16.00

Stream

63-45

Клубски

Пелистер

01.12.2012

17.00

87-28

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

8 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бадел 1862

Ваис Профил

24.02.2013

16.00

110-39

Вигор Скопје

Струга 2009

24.02.2013

14.00

83-42

Вардар Младинец

Пелистер

24.02.2013

12.00

53-39

Клубски

Кросиг

24.02.2013

15.00

61-45

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

9 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Вигор Скопје

Бадел 1862

03.03.2013

16.00

69-56

Пелистер

Ваис Профил

03.03.2013

14.00

55-22

Струга 2009

Клубски

03.03.2013

15.00

35-62

Кросиг

Вардар Младинец

02.03.2013

17.00

77-38

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

10 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бадел 1862

Пелистер

10.03.2013

16.00

94-38

Клубски

Вигор Скопје

10.03.2013

18.00

57-56

Ваис Профил

Кросиг

09.03.2013

14.00

32-94

Вардар Младинец

Струга 2009

10.03.2013

12.00

62-43

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

11 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Клубски

Бадел 1862

16.03.2013

16.00

58-57

Кросиг

Пелистер

16.03.2013

12.00

105-44

Вигор Скопје

Вардар Младинец

17.03.2013

16.00

69-39

Струга 2009

Ваис Профил

17.03.2013

14.00

62-33

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

12 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бадел 1862

Кросиг

24.03.2013

16.00

Stream

58-73

Вардар Младинец

Клубски

11.04.2013

11.00

38-71

Пелистер

Струга 2009

24.03.2013

13.00

51-38

Ваис Профил

Вигор Скопје

23.03.2013

14.00

44-94

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

13 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Вардар Младинец

Бадел 1862

02.04.2013

21.00

59-43

Струга 2009

Кросиг

31.03.2013

11.30

32-76

Клубски

Ваис Профил

30.03.2013

15.00

102-36

Вигор Скопје

Пелистер

30.03.2013

14.00

90-47

 

ПРВА ЛИГА ЖЕНИ – СЕЗОНА 2012/13

14 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бадел 1862

Струга 2009

07.04.2013

14.00

служ

20-0

Ваис Профил

Вардар Младинец

06.04.2013

14.00

33-74

Кросиг

Вигор Скопје

06.04.2013

14.30

68-58

Пелистер

Клубски

05.04.2013

18.00

31-62

 
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder