ТАБЕЛА

-

ВТОРА-ЛИГА

Позиција

Тим

ОН

Поб

Пор

КД

КП

КР

Бод

1

АВ Охрид

18

17

1

1579

1320

259

35

2

Вардар

18

15

3

1366

1143

223

33

3

Гостивар 2015

18

12

6

1366

1179

187

30

4

Пелистер

18

9

9

1271

1262

9

27

5

Ангели

18

8

10

1337

1447

-110

26

6

Водњански Л.(-1)

18

8

10

1202

1233

-31

25

7

Тетекс ТТК

18

6

12

1255

1431

-176

24

8

Радовиш

18

5

13

1288

1401

-113

23

9

Шкупи

18

5

13

1463

1597

-134

23

10

Академија ФМП

18

5

13

1308

1422

-114

23


  Екипата на АВ Охрид во следната натпреварувачка сезона 2016/2017 ќе се  натпреварува во Првата лига- мажи.

Последнопласираните три екипи на табелата Радовиш, Шкупи и Академија ФМП следната натпреварувачка  сезона 2016/2017  ќе се натпреваруваат во Трета лига -мажи.

 

 

Втора лига сезона 2015/16

 

 

 

 

 

 

Коло

Датум

Домаќин

Резултат

Гостин

1

24.10.2015 

Охрид АВ

 114

62

Ангели

24.10.2015  

Пелистер

85

76 

Радовиш

24.10.2015  

Гостивар 2015

88

71 

Шкупи

24.10.2015  

Водњански Л.

61 

52 

Академија ФМП

24.10.2015  

Тетекс

81

93

Вардар

2

31.10.2015 

Академија ФМП

 82

 75

Тетекс

31.10.2015  

Шкупи

 79

 86

Водњански Л.

31.10.2015  

Радовиш

 50

 88

Гостивар 2015

31.10.2015  

Охрид АВ

 89

 68

Пелистер

31.10.2015  

Ангели

  59 

 72 

Вардар

3

07.11.2015 

Пелистер

76 

 65

Ангели

07.11.2015  

Гостивар 2015

76 

 82 

Охрид АВ

07.11.2015  

Водњански Л.

 63 

 49

Радовиш

07.11.2015  

Тетекс

90 

 74

Шкупи

07.11.2015  

Вардар

76 

 37

Академија ФМП

4

14.11.2015 

Ангели

 81

 71

Академија ФМП

14.11.2015 

Радовиш

 66

 78 

Тетекс

14.11.2015  

Охрид АВ

 78 

 68

Водњански Л.

14.11.2015  

Пелистер

 62

 56

Гостивар 2015

14.11.2015 

Шкупи

 84

 75

Вардар

5

21.11.2015 

Гостивар 2015

 78

 68

Ангели

21.11.2015  

Водњански Л.

 59

 63

Пелистер

22.11.2015  

Тетекс

 65

 95

Охрид АВ

21.11.2015  

Академија ФМП

 85

 68

Шкупи

21.11.2015  

Вардар

 93 

 77

Радовиш

6

28.11.2015 

Ангели

 87

 76

Шкупи

28.11.2015  

Радовиш

 77

 74

Академија ФМП

28.11.2015  

Пелистер

 81

 71

Тетекс

28.11.2015  

Гостивар 2015

 76

 68

Водњански Л.

 28.11.2015 

Охрид АВ

 83

 75

Вардар

7

05.12.2015 

Водњански Л.

 81

 53

Ангели

05.12.2015  

Тетекс

 40

 73

Гостивар 2015

05.12.2015  

Академија ФМП

 83

 94

Охрид АВ

05.12.2015  

Шкупи

 97

 80

Радовиш

05.12.2015  

Вардар

 86

 57

Пелистер

8

12.12.2015 

Ангели

 84

 79

Радовиш

12.12.2015  

Охрид АВ

 101

 75

Шкупи

12.12.2015  

Пелистер

 85

 69

Академија ФМП

13.12.2015  

Водњански Л.

 81

 63

Тетекс

 12.12.2015 

Гостивар 2015

 72 

 83 

Вардар

9

19.12.2015 

Тетекс

71

 57

Ангели

19.12.2015  

Академија ФМП

 65

 79

Гостивар 2015

19.12.2015  

Шкупи

97

 81

Пелистер

19.12.2015  

Радовиш

 86 

 95

Охрид АВ

19.12.2015  

Вардар

63

 70 

Водњански Л.

 

 

 

 

 

 

Коло

Датум

Домаќин

Резултат

Гостин

10

06.02.2016 

Ангели

 65

 72

Охрид АВ

06.02.2016  

Радовиш

 51

 58

Пелистер

07.02.2016  

Шкупи

 68

 82

Гостивар 2015

07.02.2016  

Академија ФМП

 66

 75

Водњански Л.

06.02.2016  

Вардар

 97

 68

Тетекс

11

13.02.2016 

Тетекс

 61

 65

Академија ФМП

13.02.2016  

Водњански Л.

 87

 82

Шкупи

13.02.2016  

Гостивар 2015

 72

 61

Радовиш

13.02.2016 

Пелистер

 75/65

 80/65

Охрид АВ

13.02.2016  

Вардар

 71

 60

Ангели

12

27.02.2016 

Ангели

 76

 71

Пелистер

27.02.2016  

Охрид АВ

 66

 61

Гостивар 2015

27.02.2016  

Радовиш

 81

 74

Водњански Л.

27.02.2016  

Шкупи

 93

 79

Тетекс

27.02.2016  

Академија ФМП

 92/80

95/80 

Вардар

13

05.03.2016 

Академија ФМП

 89

 79

Ангели

05.03.2016  

Тетекс

 74

72 

Радовиш

05.03.2016  

Водњански Л.

 81

 91

Охрид АВ

05.03.2016 

Гостивар 2015

 54

 52

Пелистер

05.03.2016 

Вардар

 92

 66

Шкупи

14

12.03.2016 

Ангели

 90

 89

Гостивар 2015

12.03.2016  

Пелистер

 79/65

 70/65

Водњански Л.

12.03.2016  

Охрид АВ

 102

 68

Тетекс

12.03.2016  

Шкупи

 97

 89

Академија ФМП

12.03.2016  

Радовиш

 61

 65

Вардар

15

19.03.2016 

Шкупи

98/109 

98/112 

Ангели

19.03.2016  

Академија ФМП

 65

67 

Радовиш

19.03.2016  

Тетекс

 59

57 

Пелистер

19.03.2016  

Водњански Л.

 55

91 

Гостивар 2015

19.03.2016 

Вардар

 75

62 

Охрид АВ

16

26.03.2016 

Ангели

 75

60 

Водњански Л.

26.03.2016  

Гостивар 2015

87 

57 

Тетекс

26.03.2016  

Охрид АВ

95 

 72

Академија ФМП

26.03.2016  

Радовиш

91 

 80

Шкупи

26.03.2016  

Пелистер

53

 63

Вардар

17

02.04.2016 

Радовиш

 88

71 

Ангели

02.04.2016 

Шкупи

 89

98 

Охрид АВ

02.04.2016 

Академија ФМП

 83 

74

Пелистер

02.04.2016 

Тетекс

 72

63 

Водњански Л.

02.04.2016 

Вардар

 72

 61

Гостивар 2015

18

09.04.2016 

Ангели

 93

83

Тетекс

09.04.2016 

Гостивар 2015

 83 

69

Академија ФМП

09.04.2016 

Пелистер

 94

58 

Шкупи

09.04.2016 

Охрид АВ

 85

76 

Радовиш

09.04.2016 

Водњански Л.

 0

20

Вардар

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder