ВТОРА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2013/14

ТАБЕЛА

#

Екипа

он

пн

зн

кз

кп

кр

бод

1

Гоце Делчев

16

14

2

1406

1084

+322

30

2

Водњански Лисици

16

13

3

1255

1039

+216

29

3

Т-Баскет

16

11

5

1260

1179

+81

27

4

КСК 2013

16

8

8

1312

1249

+63

24

5

Тетекс ТТК

16

8

8

1219

1232

-13

24

6

Бест

16

7

9

1158

1147

+11

23

7

Радовиш

16

5

11

1143

1281

-138

21

8

Шкупи

16

4

12

1257

1443

-186

20

9

Ангели

16

2

14

999

1355

-356

18

- Првопласираните две екипи обезбедуваат пласман во Прва Лига за сезона 2014/15.
- Последнопласираната екипа испаѓа во Трета Лига за сезона 2014/15.
ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

1 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Т-Баскет

Тетекс ТТК

20.10.13

15:00

76-72

-

В. Лисици

-

-

-

КСК 2013

Гоце Делчев

20.10.13

19:00

 

73-77

Шкупи

Бест

20.10.13

17:00

74-86

Ангели

Радовиш

19.10.13

13:00

69-67

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

2 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бест

Ангели

27.10.13

17:00

77-51

Гоце Делчев

Шкупи

26.10.13

18:00

109-55

В. Лисици

КСК 2013

27.10.13

14:00

77-76

Т-Баскет

-

-

-

-

Тетекс ТТК

Радовиш

27.10.13

13:30

82-61

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

3 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

-

Тетекс ТТК

-

-

-

КСК 2013

Т-Баскет

31.10.13

18:00

95-74

Шкупи

В. Лисици

03.11.13

19:00

53-94

Ангели

Гоце Делчев

03.11.13

13:00

68-87

Радовиш

Бест

01.11.13

15:00

64-81

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

4 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Тетекс ТТК

Бест

10.11.13

14:00

71-62

В. Лисици

Ангели

09.11.13

20:00

87-50

Т-Баскет

Шкупи

09.11.13

17:00

95-94

-

КСК 2013

-

-

-

Гоце Делчев

Радовиш

09.11.13

17:00

105-71

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

5 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

КСК 2013

Тетекс ТТК

17.11.13

19:30

91-78

Шкупи

-

-

-

-

Ангели

Т-Баскет

17.11.13

13:00

75-82

Бест

Гоце Делчев

17.11.13

13:00

75-71

Радовиш

В. Лисици

16.11.13

12:00

58-72

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

6 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Тетекс ТТК

Гоце Делчев

24.11.13

14:00

71-83

В. Лисици

Бест

24.11.13

14:00

73-57

-

Ангели

-

-

-

КСК 2013

Шкупи

24.11.13

19:30

100-76

Т-Баскет

Радовиш

23.11.13

17:00

76-67

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

7 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Шкупи

Тетекс ТТК

30.11.13

14:00

82-101

Ангели

КСК 2013

01.11.13

13:00

63-84

Бест

Т-Баскет

30.11.13

17:00

75-60

Гоце Делчев

В. Лисици

30.11.13

18:00

83-60

Радовиш

-

-

-

-

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

8 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Тетекс ТТК

В. Лисици

08.12.13

15:00

77-83

Т-Баскет

Гоце Делчев

08.12.13

13:00

77-81

-

Бест

-

-

-

Шкупи

Ангели

07.12.13

14:00

103-74

КСК 2013

Радовиш

08.12.13

16:30

80-72

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

9 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Ангели

Тетекс ТТК

15.12.13

14:00

61-71

Бест

КСК 2013

15.12.13

17:30

67-73

Гоце Делчев

-

-

-

-

В. Лисици

Т-Баскет

15.12.13

15:00

67-56

Радовиш

Шкупи

15.12.13

13:30

98-93

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

10 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Тетекс ТТК

Т-Баскет

23.02.14

15:00

60-83

В. Лисици

-

-

-

-

Гоце Делчев

КСК 2013

22.02.14

18:00

93-73

Бест

Шкупи

27.02.14

17:30

78-56

Радовиш

Ангели

22.02.14

11:00

81-56

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

11 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Ангели

Бест

02.03.14

14:00

56-74

Шкупи

Гоце Делчев

02.03.14

18:00

67-95

КСК 2013

В. Лисици

02.03.14

19:30

77-57

-

Т-Баскет

-

-

-

Радовиш

Тетекс ТТК

01.03.14

11:00

72-69

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

12 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Тетекс ТТК

-

-

-

-

Т-Баскет

КСК 2013

09.03.14

17:00

85-84

В. Лисици

Шкупи

13.03.14

20:00

81-72

Гоце Делчев

Ангели

08.03.14

18:00

115-43

Бест

Радовиш

08.03.14

13:30

73-78

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

13 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бест

Тетекс ТТК

15.03.14

13:30

78-85

Ангели

В. Лисици

16.03.14

13:00

43-86

Шкупи

Т-Баскет

15.03.14

19:00

63-89

КСК 2013

-

-

-

-

Радовиш

Гоце Делчев

15.03.14

13:00

59-70

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

14 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Тетекс ТТК

КСК 2013

23.03.14

14:00

80-73

-

Шкупи

-

-

-

Т-Баскет

Ангели

22.03.14

17:00

80-54

Гоце Делчев

Бест

22.03.14

18:00

88-66

В. Лисици

Радовиш

23.03.14

14:00

98-57

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

15 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Гоце Делчев

Тетекс ТТК

29.03.14

18:00

84-49

Бест

В. Лисици

27.03.14

16:30

63-73

Ангели

-

-

-

-

Шкупи

КСК 2013

30.03.14

18:00

96-80

Радовиш

Т-Баскет

29.03.14

18:00

68-90

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

16 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Тетекс ТТК

Шкупи

06.04.14

15:00

92-90

КСК 2013

Ангели

06.04.14

15:30

85-87

Т-Баскет

Бест

05.04.14

17:00

82-60

В. Лисици

Гоце Делчев

06.04.14

16:00

94-68

-

Радовиш

-

-

-

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

17 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

В. Лисици

Тетекс ТТК

12.04.14

86-77

Гоце Делчев

Т-Баскет

12.04.14

97-83

Бест

-

-

-

-

Ангели

Шкупи

12.04.14

82-92

Радовиш

КСК 2013

12.04.14

81-76

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14

18 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Тетекс ТТК

Ангели

26.04.14

84-61

КСК 2013

Бест

26.04.14

92-86

-

Гоце Делчев

-

-

-

Т-Баскет

В. Лисици

26.04.14

72-67

Шкупи

Радовиш

26.04.14

91-89

 

 

 

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder