Термини за Вториот преоден рок за кошаркари -ки во Сениорските и Младинските лига

Канцеларијата на Македонската кошаркарска федерација ги информира сите клубои во Македонија, Согласно членовите 23, 24 и 25 од Регистрацискиот Правилник на МКФ, за терминот на Вториот предоден рок за кошаркари-ки во Сениорските и Младинските лиги од натпреварувачката сезона 2016/17.
Сениорски лиги

-   Прва лига мажи регистрација на играчи се врши најдоцна најдоцна до 10 Март 2017

-   Прва лига жени регистрација на играчи се врши најдоцна најдоцна до 24 Февруари 2017

 -        Втора лига мажи Регистрација на играчи во се врши најдоцна најдоцна до 24 Февруари 2017

-   Трета лига мажи регистрација на играчи се врши најдоцна најдоцна до 31 Март 2017

-   Барање/согласност за настап со Двојна лиценца може да поднесе 24 часа пред почеток на соодветната лига (Втора или Трета лига мажи).


Преоден рок во сите Младински лиги од 16 до 20 Јануари 2017 година

Во наведениот термин, клубовите од Младинските лиги можат да:

-   Направат конечни измени во листите на одобрени играчи за сезона 2016/17,

-   Кошаркарите-ките имаат право да преминат од еден во друг клуб согласно член 24 и 25 од Регистрацискиот правилник на МКФ,

-   Потребните документи, согласно член  13 од Регистрацискиот правилник на МКФ се доставуваат во канцеларијата на МКФ најдоцна до 20 Јануари 2017 година,

-     Барањата за раскин на договор, а кои се однесуваат за регистрација на играчот во наведениот преоден рок се поднесуваат најдоцна 24 часа пред почеток на преодниот рок, односно 15 Јануари 2017 година.

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder