|  Поранешни победници

Поранешни победници на Купот на Македонија во женска конкуренција

Финални натпревари:
(1993, Скопје)  Симекс Скопје - Ино Спектар  69-58
(1994, Куманово)  Тиквеш Флорида - Ино Спектар Студент  69-64
(1995, Скопје)  Студент - Тиквеш Флорида  56-46
(1996, Скопје)  Вигор Скопје - Студент  64-39
(1997, Радовиш)  Студент - Вигор Скопје  80-49
(1998, Кавадарци)  Вигор Скопје - Младинец  57-39
(1999, Кавадарци)  Тиквеш Фени Мак - Вигор Скопје  72-62
(2000, Скопје)  Вигор Бос Скопје - Водњански Лисици  62-50
(2001, Охрид)  Водњански Лисици - Вардар  54-39
(2002, Охрид)  Тиквеш - Профитнес Охрид  80-69
(2003, Струга)  Кимико - Вигор Скопје  74-57
(2004, Струга)  Кимико - Вигор Скопје  87-73
(2005, Скопје)  Кимико - Изградба Комерц М Скопје  96-45
(2006, Струмица)  Кимико - Изградба Комерц М Скопје  82-48
(2007, Битола)  Вигор Скопје - Водњански Лисици  105-60
(2008, Кавадарци)  Вигор Скопје - Младинец  73-67
(2009, Охрид)  Вигор Скопје - Билјана 006  86-54
(2010, Делчево)  Вигор Скопје - Младинец  63-59
(2011, Скопје)  Вигор Скопје - Вардар Младинец  85-29
(2012, Делчево)  Вигор Скопје - Клубски Делчево  65-57
(2013, Делчево)  Клубски Делчево - Кросиг  69-59
(2014, Охрид)  Бадел 1862 - Кросиг  77-57
(2015, Скопје)  Бадел 1862 - Лотос  63-52
(2016, Гевгелија) Бадел 1862 - Лотос 88 - 58

Број на освоени трофеи:
Вигор Скопје - 9
Кимико Струга - 4
Тиквеш Кавадарци - 3
Студент Скопје - 2
Бадел 1862 - 3
Клубски Делчево - 1
Водњански Лисици - 1
Симекс Скопје - 1

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder