Ударни вести
  1. Информација за преоден рок во сите лиги за сезона 2019/2020
  2. Информација за преоден рок во сите лиги за сезона 2019/2020
  3. Листа на кандидати за упис во ДСУ Спортска Академија за учебна година 2019/2020
  4. Ажурирање на членство во ЗКТ
  5. Јавен повик за проверување на способностите за спортски вештини на учениците кај кои има интерес за запишување во Спортска Академија

Втора Лига

ВТОРА ЛИГА ИСТОК МАЖИ 2018/2019


# Тим П И БОД
1 6 0 12
2 5 1 11
3 4 1 9
4 2 4 8
5 2 3 7
6 2 3 7
7 1 4 6
8 1 4 6
9 1 4 6
домаќин гостин инфо
Струмица МКК Куманово
ТФТ Феникс 2010
Спарта Борец Баскет
Баскет Кам Шкупи
домаќин гостин инфо
Риниа Баскет Кам
Борец Баскет Струмица
Шкупи Спарта
МКК Куманово ТФТ
домаќин гостин инфо
Струмица Шкупи
Феникс 2010 МКК Куманово
ТФТ Борец Баскет
Спарта Риниа
домаќин гостин инфо
Борец Баскет Феникс 2010
Шкупи ТФТ
Риниа Струмица
Баскет Кам Спарта
домаќин гостин инфо
Струмица Баскет Кам
Феникс 2010 Шкупи
МКК Куманово Борец Баскет
ТФТ Риниа
домаќин гостин инфо
Шкупи МКК Куманово
Риниа Феникс 2010
Спарта Струмица
ТФТ Баскет Кам
домаќин гостин инфо
ТФТ Спарта
Феникс 2010 Баскет Кам
МКК Куманово Риниа
Борец Баскет Шкупи
домаќин гостин инфо
Риниа Борец Баскет
Баскет Кам МКК Куманово
Спарта Феникс 2010
Струмица ТФТ
домаќин гостин инфо
Феникс 2010 Струмица
МКК Куманово Спарта
Борец Баскет Баскет Кам
Шкупи Риниа
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо

ВТОРА ЛИГА ЗАПАД МАЖИ 2018/2019

домаќин гостин инфо
Чаир 2030 (2) Мега Баскет (4)
Тетекс ТТК (2) Црн Дрим (4)
Спорт Тим (0) Хераклеа (2)
Партизан Водно Санс (6) Албес (1)
домаќин гостин инфо
Ангели (3) Чаир 2030 (2)
Мега Баскет (4) Тетекс ТТК (2)
Црн Дрим (4) Спорт Тим (0)
Партизан Водно Санс (6) Хераклеа (2)
домаќин гостин инфо
Албес (1) Хераклеа (2)
Тетекс ТТК (2) Ангели (3)
Спорт Тим (0) Мега Баскет (4)
Партизан Водно Санс (6) Црн Дрим (4)
домаќин гостин инфо
Ангели (3) Спорт Тим (0)
Мега Баскет (4) Партизан Водно Санс (6)
Чаир 2030 (2) Тетекс ТТК (2)
Црн Дрим (4) Албес (1)
домаќин гостин инфо
Хераклеа (2) Црн Дрим (4)
Спорт Тим (0) Чаир 2030 (2)
Партизан Водно Санс (6) Ангели (3)
Албес (1) Мега Баскет (4)
домаќин гостин инфо
Тетекс ТТК (2) Спорт Тим (0)
Мега Баскет (4) Хераклеа (2)
Ангели (3) Албес (1)
Чаир 2030 (2) Партизан Водно Санс (6)
домаќин гостин инфо
Партизан Водно Санс (6) Тетекс ТТК (2)
Албес (1) Чаир 2030 (2)
Хераклеа (2) Ангели (3)
Црн Дрим (4) Мега Баскет (4)
домаќин гостин инфо
Ангели (3) Црн Дрим (4)
Чаир 2030 (2) Хераклеа (2)
Тетекс ТТК (2) Албес (1)
Спорт Тим (0) Партизан Водно Санс (6)
домаќин гостин инфо
Албес (1) Спорт Тим (0)
Хераклеа (2) Тетекс ТТК (2)
Црн Дрим (4) Чаир 2030 (2)
Мега Баскет (4) Ангели (3)
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
домаќин гостин инфо
# Тим П И БОД
1 6 0 12
2 4 2 10
3 4 1 9
4 3 2 8
5 2 3 7
6 2 3 7
7 2 3 7
8 1 4 6
9 0 6 6
ВТОРОЛИГАШКИ ПОГЛЕД: ТФТ, Партизан и Мега баскет со макси ефект

Овие три екипи имаат три победи во исто толку натпревари со кои ја истакнуваат кандидатурата за највисок пласман во оваа конкуренција

Започнува разигрувањето во Втората лига мажи

Финална серија во Втора лига мажи за сезона 2018/2019

Три екипи непоразени по пет кола во втората машка лига на МКФ

Карпош Соколи и Академија ФМП во ИСТОК, Тетекс во ЗАПАД