|  Соопштенија
Контролни тренинзи за најдобрите млади кошаркарки во генерациите У-18, У-16 И У-14Македонската кошаркарска федерација започнува со активностите во рамките на програмата за квалитетен развој на играчите, континуирано следење и индивидуално-техничко и тактичко усовршување на младите кошаркари и кошаркарки, за што подобро претставување на македонската кошарка на престојните европски младински првенства.

Првиот контролен тренинг за сезона 2015/2016 година  ќе се оддржи на 9 и 10 јануари во 2016 година во С.Ц во Ново Лисиче .

Комплетниот распоред на тренинзи погледнете го во линкот.
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder