|  Соопштенија
Соопштение-52 


(Средба МКФ -БИБЛ)На денешниот состанок со раководството на БИБЛ лигата, Љубомира и Шај Штрикс, Македонската кошаркарска федерација ја искажа примарната цел за настап на нашите екипи во ФИБА натпреварувањата ставајќи ги како алтернатива настапите во БИБЛ лигата.

Нашето раководство ги поддржува напорите на БИБЛ во понатамошно ангажирање на територијален прнцип да им помага и на младинските категории во клупска кошарка и евентуално организирање на натпреварувања.

На крајот, беше потецирана неопходноста, од двете страни, за единствен спортски интерес на натпреварувањата во организација на БИБЛ, упатена критика за немилите настани што на балканските терени се случувале , со цел да се избегнат непотребните полемики што би довеле до прекин на натпреварите и натпреварувањето воопшто.

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder