|  Соопштенија
Соопштение МКФ
 

 
Раководството на МКФ го прифати барањето на Здружението на клубови од Прва лига за одложување на стартот на Првата лига за една недела.

     Во интерес на кошаркарскиот спорт и љубителите на кошарката во Македонија  се одложува почетокот на натпреварите од 1 коло во Првата лига мажи за 19.11.2016 година.

     Клубовите се задолжуваат навремено да дадат термини за одигрување на натпревари и да ги подмират финаниските услови, заостанати долгови од минатата сезона,50 % котизација за учество во лига најдоцна до 18.11.2016 година.  

Целото соопштение испратено до клубовите може да го видите на линкот.
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder