|  Соопштенија

30 млади кошаркари од прокетот „Заедно до м16“ ќе заминат на камп во Констанца -Романија


Во рамките на проектот „ЗАЕДНО ДО М16“, Македонската кошаркарска федерација во соработка со Кошаркарските федерации на Романија, Турција, Бугарија и Косово, ќе испрати 30 селектирани кошаркари на Меѓународен кошаркарски камп во Констанца, Романија.

Меѓународниот камп во Костанца ќе се одржи  во период 28 Август до 02 Септември 2016 година.

Кошаркарите кои ќе учествуваат на кампот во Констанца  треба со себе да ги понесат комплетите дресови и шорцеви  добиени на кампот во Маврово.

За селектираните кошаркари и тренери е со организиран автобуски превоз:

Сабота, 27 Август 2016 година во 23:00 часот пред Дрво декор, Скопје
Првиот тренинг во Констанца младите кошаркари ќе го одржат на 29 08.2016.
Кошаркари:

1.       Павел Даниловски – КК Водно санс

2.       Марко Величковски – КК Водно санс

3.       Марко Миловановиќ – КК Водно санс

4.       Давид Наумовски – КК Водно санс

5.       Матеј Хаџидимов – КК Водно санс

6.       Драго Стојановиќ – КК МЗТ Скопје Аеродром

7.       Бранко Шуменковски – КК МЗТ Скопје Аеродром

8.       Љубиша Димитровски – КК МЗТ Скопје Аеродром

9.       Леон Божиновски – КК МЗТ Скопје Аеродром

10.   Филип Стефановски – КК Вардар

11.   Славчо Трајковски – КК Вардар

12.   Богдан Мирковски – КК Вардар

13.   Лука Савичевиќ – КК Вардар

14.   Лука Радуловиќ – КК Вардар

15.   Стефан Јовановски – КК Вардар

16.   Никола Груевски – КК Јуниор

17.   Ангел Јовановски – КК Јуниор

18.   Васил Јаневски – КК Ангели

19.   Марко Спасевски – КК Ангели

20.   Кристијан Столевски – КК Кетс

21.   Марко Анастасовски – КК Кетс

22.   Андреј Андоновски – КК Феникс 2010

23.   Марко Кржев – КК Феникс 2010

24.   Јован Цветков – КК Пинк Пантери

25.   Јован Стошиќ – КК Пинк Пантери

26.   Богдан Стошиќ – КК Пинк Пантери

27.   Тодор Златев – КК Фени индустри

28.   Леонид Ѓорѓиевски – КК Петровски Битола

29.   Андреј Ковиловски – КК Борец баскет

30.   Далибор Стојковски – КК Баскет Кам



Покрај 30-те млади и талентирани кошаркари на кампот во Костанца Романија ќе учествуваат и шест македонски тренери.


2.       Мартин Атанасовски – КК Пинк Пантери

3.       Горан Даниловски – КК Баскет кам

4.       Благоја Кечовски – КК Ангели

5.       Душко Јаковчевски – КК Томас

6.       Митко Маринковски – КК МЗТ Скопје Аеродром









 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder