|  Соопштенија
Работна средба на претседателот Наумоски со Крис Диал првиот човек на „Кошаркарската Амбасада“ од Сан Антонио
 

Во работна посета на Македонската кошаркарска федерација вчера во Скопје, престојуваше Крис Диал, Претседателот на „Кошаркарската Амбасада“ од Сан Антонио, САД, координаторот на Проектот „Заедно до У-16“, што со Турската кошарларска федерација ќе опфати и други регионални членки на ФИБА.
Претседателот на МКФ, Петар Наумоски и г-дин Диал разговаа и за потесна соработка за потребите на Младинската кошарка во Република Македонија, во смисол на ангажирање на тренери од САД што во летниот период директно ќе работат со Селекциите на МКФ и во двомесечен циклус на подготовки за настап на „ЕП до 16 и 18“ години со директна работа со репрезентациите ќе им бидат достапни и на тренерите од МКФ за нивен натапошен стручен развој.
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder