|  Соопштенија
Назначени селекторите на селекциите во машка и женска конкуренција


На предлог на Стручниот совет на Македонската кошаркарска федерација, назначени се стручните штабови на селекциите за 2016 година.

Сениорска машка репрезентација     
- помошен тренер: Врбица Стефанов


М20 мажи         

 селектор: Љупчо Малинков
 Пом.тренер: Перо Блажевски
 советник: Марјан Лазовски


М18 мажи         

селектор: Клифтон Елис
пом. тренер: Благоја Кечовски
пом. тренер: Ангел Љутков
советник: Небојша Ѓуковиќ


М16 мажи     
    
селектор: Џои Тејт
пом. тренер: Ѓорѓи Кочов
пом. тренер: Атанас Димов
советник: Бранко Андриевски


М14 мажи     
    
селектор: Александар Јованчев
пом. тренер: Мартин Атанасовски
 советник: Горан Даниловски


М18 жени    
      
селектор: Горјан Стојановски
Пом. тренер: Енвер Мифтари
советник: Стојна Вангеловска


М16 жени  
        
селектор: Анета Глигорова
пом. тренер: Јордан Цветановски
советник: Стојна Вангеловска


М14 жени     
    
 селектор: Жаклина Стојановска
пом. тренер: Снежана Николовска
советник: Стојна Ванхеловска
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder