|  Соопштенија
Четири македонски тренери на семинар во Турција 

 

Македонската кошаркарска федарција во рамките на соработката со ФИБА и проектот „Заедно до У16‚“, одлучи во Истанбул на семинар за усовршување на тренери да ги испрати младите тренери кои беа вклучени во тренинзите со учесниците во проектот Александар Јованчев, Мартин Атанасовски, Горан Даниловски и Благоја Кечовски.
На семинарот во Истанбул покрај  тренерите од Македонија ќе учествуваат  и тренери избрани од федерациите на Турција, Романија и Косово.

За време на престојот во Турција, покрај семинарот нашите млади тренери ќе имаат можност да гледаат  неколку меѓународни натпревари, да ги следат тренинзите  на најдобрите младински екипи и ќе бидат гости на Турската кошаркарска федерација
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder