|  Соопштенија

СоопштениеНовиот систем на натпревари во Младинските лиги на Македонската кошаркаска федерација , и трошковникот, се усвоени на состанокот што на 05.09.2015 година се одржа во Скопје.

МКФ од една страна и Здружението на Младинските лиги изразија надеж дека предложениот и подоцна усвоен систем на Натпревари, каде што трошоците по натпревар остануваат непроменети но ќе се напушти Регионалниот принцип , и и играат повеќе натпревари ќе генерираат квалитет потребен да се напушти дното на Второлигашките Континентални Првенства.

 
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder