|  Соопштенија

(ФОТО) младите надежи ги одработуваат првите тренинзи во маврово

Најталентираните кошаркари во Македонија родени 2002 година во следните пет дена ќе учествуваат на кошаркарскиот камп во Маврово МКФ 2016, кој Македонската кошаркарска федерација го организира во дирекна соработка со ФИБА.


Кошаркарите ќе тренираат поделени во групи под раководство на 12 селектирани тренери.
Координатор на кампот е специјалистот за работа со млади категории, Американецот Крис Диал.

На кампот на МКФ во Маврово младите кошаркари ќе имаат по два тренинга на ден на кои ќе работат на услвршување на техничките елементи од кошаркарската игра.
За зекој учесник на кампот МКФ обезбеди опрема и баскет.

Фотогалерија од кампот на следниот линк.
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder