|  Соопштенија
МКФ:Стручниот совет го изготви планот за подготовка на селекцијата у-14


Стручниот совет на МКФ за Младинска кошарка го изготви планот за подготовка на селекцијата на кошаркари родени 2002 година и ги донесе следните одлуки:

1. Се формираат четири Регионална селекции со по 16 кошаркари:

      1.Исток (Штип, Струмица, Кочани)

      2.Скопје 1 ( Крива Паланка, Куманово, Тетово, Гостивар, Скопје)

      3.Скопје 2 (Гевгелија, Кавадарци, Велес, Скопје)

      4. Запад ( Прилеп, Битола, Охрид).

2. Регионалните селекции ќе започнат со активности на 09. 01. 2016 година, соодржување на два тренинга во 11:00 и 16:00 часот, во Струмица, Скопје (За двата Скопски региона) и Битола, што ќе опфатат по 16 кошаркари.

 
3. На 12, 14, и 16 . 01. 2016 во Скопје ќе се одиграат средбите на Меѓурегионалниот турнир со по 12 кошаркари во секоја екипа.

 
4. По одржувањето на шестте средби од Меѓурегионалниот турнир, Стручниот Совет на МКФ ќе формира поширок состав н Репрезентацијата У-14, од 40 кошаркари.што во рамките на сосработката потпишана со Турската федерација ќе ги продолжи активностите во текот на летото во 2016 година.
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder