|  Соопштенија
Семинар за клупски доктори на МКФВо недела на 10.01.2016 година во просториите на хотелот „Елса“ во Скопје, Македонската кошаркарска федерација преку Комисијата за Здравство и Анти-Допинг организира Семинар за клупските доктори.

Семинарот во хотелот „Елса“ кој се наоѓа на улица Македонија, веднаш наспроти просториите на МКФ започнува во 10 часот и ќе се одвива според следната програма:

09:30 Акредитирање, во просториите на МКФ
10:00 – 10:30 Предавање на Др. Емилија Чутановска, на тема „Кардиопулмонална реанимација“.

10:35 – 11:05 Предавање на Др. Виктор Камиловски, на тема „Најчести повреди во кошарката“.

11:05 – 11:20 Пауза

11:25 – 11:55 Предавање на Др. Игор Николов, на тема „Шлатер синдром кај адолесценти“.

12:00 – 12:30 Предавање на Др. Тања Чепреганова, на тема „неуролошки аспекти во спортот“.
 
По завршување на Семинарот, посетителите кои доставиле комплетна документација, ќе добијат Лиценци со важност до крајот на натпреварувачката сезона 2016/2017.
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder