|  Соопштенија
Советникот на генералниот секретар на ФИБА Лубомир Котлеба гостин на МКФ

Советникот на генералниот секретар на ФИБА, Лубомир Котлеба е во работна посета на Македонската кошаркарска федерација. За време на престојот во Македонија, високиот фукнционер на ФИБА направи инспекција на арената Борис Трајковски, на СЦ . Јане Сандански и хотелите во Скопје , во кои  МКФ ќе ги организира средбите и ќе ги смести репрезентациите гости  на нашата најдобра селекција во претквалификациите за СП во 2019.Потоа  поранешниот судија и делегат Котлеба ја посети куќата на Македонската кошарка каде оствари средба со претседателот Петар Наумоски со генералниот секретар Моника Гаврилоска.

На средбата со раководството на МКФ  високиот претставник на ФИБА  доби детални  информации околу организациската поставеност на  Македонската кошарка, комуникацијата со ФИБА , и секако подготвеноста на федерацијата за организација на претстојните претквалификациина за СП 2019 во Кина.

Работната посета на  Македонија советникот на генералниот секретар на ФИБА , Лубомир Котлеба ја  искористи и за работна средба со генералниот секретар на Македонскиот олимписки комитет Сашо Поповски.
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder