|  Соопштенија
Благоја Георгиевски назначен за претседател на Стручниот совет на МКФ 


 
Благоја Георгиевски поранешниот селектор, тренер на МЗТ Скопје и пред се Олимписки вицешампион (1980) од играчките денови во Работнички, е назначен за Претседател на Стручниот Совет на МКФ.
УО на МКФ на седницата од 14.04.2016, со задоволство го прифати предлогот на Спортскиот директoр Заре Марковски за комплетирање на Стручниот Совет , со што освен Георгиевски ги вбројува исто така поранешните селектори Лазовски, Вангеловска, Стамевски, а петчлениот состав го комплетира Андриевски.
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder