|  Соопштенија
Поддршка од МКФ за ФИБА Европа
 

Првиот човек на Македонската кошаркарска федерација Петар Наумоски денеска испрати писмо до извршниот директор на Европската кошаркарска федерција -ФИБА Европа , Камел Новак во кое и дава целосна поддршка на европската куќа на кошарката. Во писмото од претседателот на МКФ , Наумоски до ФИБА Европа е напишано: 
 
„Во врска со вашето писмо од 15 август, знајте дека МКФ потврдува дека ако некој наш член директно или индиректно прифати да игра во натпреварување кое не е признаено од ФИБА тогаш тој ќе го изгуби членството и ќе биде исфрлен од домашното натпреварување“, се вели во писмото на Наумоски.
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder