|  Соопштенија

Примарна селекција на кошаркари за проектот „Заедно до У-16“Стручниот совет на МКФ, во рамките на Протоколот за соработка со Турската федерација и проектот „Заедно до У-16“, отпочнува со Примарната селекција на кошаркарите родени во 2002 година.

Првиот собир, на 09.01.2026 година ќе се одвива според Регионалниот принцип, со формирање на четири Региона: Исток, Скопје 1, Скопје 2 и Запад.

Термините и салите во кои ќе се одвиваат контролните тренизи може да ги видите на линкот.

По контролните тренизи на 09.01.2016 година, Регионалните селекции ќе имаа три еднодневни собири во Скопје, на 12, 14, и 16.01.2016 со претпладневни тренизи и попладневни натпревари на Меѓурегионалниот Турнир.

Изборот на кошаркари го направи Стручната комисија за Младинска кошарка при МКФ по повеќемесечно следење на натпреварите во категоријата за кошаркари родени во 2002 година.


 
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder