|  Соопштенија

       Соопштение-51


(Доиспразнета касата на МКФ)Сметката на Македонската кошаркарска федерација е доиспразнета.

Активностите се отежнати со сознанието дека МКФ е должен кај ФИБА 20 000 евра, поради казната за непочитување на ждрепката и отказ на настапите во квалификациите за ЕП во 2009 година за кошаркарките.

Компензацијата на ФИБА за учество на младинските ЕП, така, ќе мора да биде искористена за подмирување на долгот што од други доспеани казни во меѓувреме е дури зголемен.


 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder